1 ian. 2016

Cålduri

"Concentratoarele solare
Legenda spune că marele învățat al lumii antice a folosit acum 2.000 de ani o serie de oglinzi pentru a concentra căldura soarelui într-un punct, astfel incendiind corăbiile care atacau Siracuza. Tot din antichitate provine și prima mașinărie cu aburi, inventată de Heron din Alexandria, idee transformată în motorul cu aburi prin secolul XVI."
 
http://ecoprofit.ro/all-you-need-is-sun-soare-singura-sursa-energie-solara/


-Specialistii in domeniu au experimentat lentila -geamul sau reflexia,sau lumina-laser-ca fascicol concentrat intr-un punct generator de cåldurå,cu diametre diferite dependent de scopul dorit-convex si concav-
Ca de exemplu,in urma unor divergente avute cu savantul x si razele lui,i-am trimis o convergentå la nivel inalt pe acoperisul casei lui, ca så-l schimbe.
  Si cum obtineam noi cårbuni din cheratine,cu lupa in musuroiul de furnici-Born-to be kiler,la noi din regiunea Moldovei de ambele maluri ale Prutului,englezescul born vine de la bornå.
Scurtcircuitatii acu la inceput de an,ajunsi deodatå (ca-n starfrec-acrobati)exerseazå mai tårziu principiile incålzitului la protzap sau micro,si conversiile interne in flambe-
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu