1 iun. 2015

Altoiri valoroase asa ar pårea så fie-in real este o dovadå de mediu de culturå-apå,nutrimente si luminå,


zårzårele din plan local,sau de peste mare.Dacå se imobilizeazå in perioada de crestere,fructa,intre crengi sau atele ,unii cercetåtori au reusit så obtinå o anumitå formå a fructului ajuns la maturitate-aplatizåri.In imagini sånt zårzåre nealtoite dar,ceva mai mari decåt soiurile de bazå.Zarzåra este una dintre cele mai sensibile fructe care sealtereazå repede ,la o simplå atingere.
Spre deosebire de caiså cu såmburele dulce comestibil,zarzåra are såmburul mic si amar.Deci necunoscåtorii,cind observå cå sånt mai micute fructele så intrebe si pe altii så nu cumpere gåndind cå valorificå si såmburii.Så cumpere pentru alte calitåti si preparate dacå reusesc transport fårå
så le afecteze sånåtatea.
Culese de verzi si fierte cu zahår,se obtine un compot cu concentratie mare de acizi si vitamine.
Lichior si gem prin metode simple ale bunicii sånt niste bunåtåturi.Sistemul clasic de umplut damigeana cu fructele bucåti si cu zahår peste-se fermenteazå si se adaogå alcool rafinat-chiar dacå este din zarzåre,oamenii obisnuiesc så numeascå lichiorul:caisata.Zarzårul nu este pom de culturå ca si corcodusul,considerat nerentabil-inså oamenii cresc zårzårei si taaaaaaaaaaaaare bunå este pelteaua sau gemul de zårzårele-putine ajung la maturitate.
https://www.google.fi/search?q=compot+de+zarz%C3%A5re+verzi&newwindow=1&biw=1366&bih=649&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=HwFsVfLbH4StsAGR-4C4AQ&ved=0CB0QsAQ#imgrc=JBHdO8nnLp0fUM%253A%3BaYUQohZRpIjK_M%3Bhttps%253A%252F%252Floryloo.files.wordpress.com%252F2010%252F05%252F05100271.jpg%3Bhttps%253A%252F%252Floryloo.wordpress.com%252F2010%252F05%252F08%252Famintiri-din-copilarie-3%252F%3B702%3B527

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu