28 dec. 2023

EU îmi apăr sărăcia şi nevoile şi neamul... Şi de-aceea tot ce mişcă-n ţara asta, râul, ramul/Și de n-o fi cu bănat,te duci și tu unde Mutu iapa o-nțărcat

 TITLU DIN CLASIC ÎN CLASIC sau din lac în puț

În statele avansate economic care au cele mai bune sisteme de asigurări sociale din lume, se ține evidența veniturilor și taxelor unei persoane prin Cardul financiar personal de impozite și taxe/care anual este editat și expediat posesorului în fapt un formular umplut cu toate formele de impozite și detalii de formare și repartizare ,și fiecare miime de monedă națională este justificată.În Romănia nu există asemenea sistem de evidențe venituri și taxe centralizate pe individ sau persoană cu repercursiuni negative pentru ambele părți:Stat-cetățean.

Vă previn că de cumva ați uitat că limba romănă are o imensitate de cuvinte în dicționare de specialitate,regionalisme și sinonime etc

Dex/sinonime și argouri

treábă (-ébi), s. f. – 1. Problemă, ocupație, afacere, grijă. – 2. Necesitate, nevoie, exigență. – 3. Nevoi personale, materii evacuate din corp. – ( eufem. ) actul de a defeca și rezultatul acestuia. 

Și uite cum digitalizarea a ajuns să-ți verifice prin angajații bipezi,și nevoile și neamul,tuturor veniturilor financiare pe care le obții din propriile conturi bancare sau la schimb valutar și apare scris într-o rubrică PENTRU NEVOI PERSONALE.

Nu pricep de ce trebuie sa de-a omul socoteală cum și la ce își folosește propriile economii bănești deja multiplu impozitate???????????????În definitiv intopic e traba mea, cu dimensiuni și consistență după sau în buget, paradoxal nu?

eufemistic=nevoile/ personale/ cum se zice la noi în popor-pentru a nu o mai lungi cu traseul respectiv sau procesul tehnologic: cumperi alimente le digeri și ca rezultat final personal meteoric,eclatant ,și vezuviuian produci materiile fecale.

E adevărat că unii își fac nevoile după sau în clădiri clorofiliene returnănd naturii materiile nedigerabile mai ales angajați ai statului care nu au asigurate condiții de protecție a muncii/șoferi,lucrători stradali etc  ca simbol precum că au loc de muncă și resurse de a elimina nevoi personale, realizări marcante a celor ce sănt plătiți să ne conducă spre destinații multiple cu tot cu țară.Să-ți bagi nevoile personale în ea de bunăstare,nu alta.

Și ne aducem aminte de strămoșii noștri ca de exemplu Mircea Crișan /scheci umoristic: era la teatru mănca-se niște bomboane care erau laxative,și vroia să plece la toaletă.Partenera îl întreabă:-Nu mă mai iubești?ce ai să faci tu fără mine? abia abținăndu-se răspunse:Treaba mea.


https://www.google.com/search?q=mircea+crisan+scheci&oq=mircea+crisan+scheci&aqs=chrome..69i57j33i160l4.8330j0j15&sourceid=chrome&ie=UTF-8

NEVOIA TE ÎNVAȚĂ să înveți din experiența altora.

 Vasile Alecsandri-Hora unirii: „Unde-i unul, nu-i putere La nevoi şi la durere; Unde-s doi, puterea creşte Şi duşmanul nu sporeşte......." motiv pentru care în secolul 19 am pus-o de un canal Dunăre/Marea Neagră-care azi,în secolul XX-avem anvergura canalului pe măsura nevoilor reflectată în facturile de plată consumuri apă/canal/băi.

SĂNTEM O ȚARĂ DE NEVOIAȘI CA ȘI VREMURILE ÎN CARE TRĂIM.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu