22 mai 2021

IMPOZIT PE TEREN

MUNICIPIUL IASI NU  RESPECTÅ LEGEA NR.5 ART 464
PRIN CARE PERSOANELE CU HANDICAP GRAV SI ACCENTUAT SANT SCUTITE  DE LA PLATA IMPOZITULUI PE TERENUL AFERENT CLADIRII DE DOMICILIU.
AM PLATIT SI 2020 SI 2021 DATORITA SOMATIEI DATA DE OFICIALII PRIMARIEI DESI APAREA SCUTIREA IMPOZITULUI PE CLADIRE dovada cå se stia de statutul persoanei avizate-probabil apartamentul stå suspendat in aer si påmåntul de dedesubt e auxiliar.OFICIILE DGAS AU INSTIINTAT SERVICIUL FINANCIAR PRIVIND PERSOANELE FIZICE CARE SANT SCUTITE DE PLATA IMPOZITELOR.

https://www.noulcodfiscal.ro/titlu-9/capitol-3/articol-464.html

si să nu uităm de pandemie și efectuarea multor operațiuni de birotică,înștiințări,facturări ,etc online prin net,fax,mail mai ales operate de instituțiile oficiale ale statului.
CURAT MURDAR.

ȘI CULMEA CULMILOR CARE ESTE TOT O CULME, suma de plată a fost rotunjită cu penalizări , în loc de 15 roni, făcuți 16 și am spus că plătesc cu cardul care nu este obligat să dea  rest.
PENTRU  REUȘITA INECHITĂȚILOR AU FOST PLASAȚI LUCRĂTORI PE CRITERIUL
OMUL NEPOTRIVIT LA LOCUL POTRIVIT.
Așa am fost noi contribuabilii transformați in potrivnici; cred că din oficiu un avocat al poporului ar trebui să mediatizeze și să pună pe rol toate cazurile de evaziuni și abuzuri sau aplicarea incorectă a legislației Statului ,a serviciului financiar al orasului Iași.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

CARDIOLOGIE
Cardul financiar sub forma unui formular persoana fizică editat anual cu perioade de regularizare, este obligatoriu în țările avansate,unde fiecare minut de activitate este înregistrat. In acest formular sănt înregistrate in detaliu toate resursele financiare și plăți a impozitelor aferente ale titularului.De exemplu un free worker nu plătește aiurea impozit anual,și prin alte părghii de asigurări sociale are evidența strictă în interes personal a tuturor cheltuielilor și profiturilor,și în caz de plată în excedent a impozitului pe venit, fiscul recalculează și îi restituie sumele percepute pe baza unui sistem de estimare realizări.
În funcție de statutul social al posesorului,cardul are o bază de impozitare ce poate fi, la cerere, oricănd modificată.Prin cetățeni ca persoane fizice,care au posibilitatea de a relata corectitudinea înscrisurilor după caz cu completările de rigoare, se pot corecta și stopa din timp greșelile angajatorilor sau altor oficii de resurse si asigurări sociale.
În sprijinul comunicării și păstrării unei evidențe sănt corespondențele faptice ,respectiv cutiile de scrisori,plic in plic fără taxa de timbru pentru autoritățile locale.Vorbele zboară,cuvintele rămăn. dar scrise pe hărtie.Computerele pot confirma plastografiile,deasemenea și hărtiile pot confirma veridicitățile scrisorilor document.
Pe un formular al unui șomer sănt rubrici de registru activitate lunară,pe zile-medical,lucrat secunde,minute ore,fără serviciu- și timpul lucrat se adaugă la calcul vechime în muncă.

-----------------------------------------
CHIAR DACÅ DOMNUL A DAT unora , SI ALTI DOMNI AU LUAT
BANI GRI PENTRU OBSCURITATE
Economii la termen sau depozite financiare ,cu dobănzi semiatractive impuse de ratingul statal,se practicâ de când s-au înființat băncile sau casele de economii, instituțiile financiare.
Viața este exprimată și în culori, ca de exemplu "verzișorii" fiind dolarii americani;și care ar fi culoarea potrivitâ pentru ron, numele bancar al leului romănesc ?
Bani negri pentru zile albe?
Bani albi pentru nopți albe?
compromis: Bani gri pentru semiobscuritate?
Se duce muritorul simplu la unul dintre oficiile bancare mai credibile ca stabilitate și riscuri reduse de FNI-lizare(fondul național de investiții înscris în cartea recordurilor la capitolul crush dump ca și deponenții) și depune o sumâ în cont de depunere cu dobândâ fixa doar pe perioada termenului contractat.
Ca exemplu folosim anul cu o dobăndă de 3% pentru 10 mii roni. Toate bune și frumoase doar aparent. Partea bună este că ceva se căștigă , dar nicidecum ofertele din reclame.Pentru cei care folosesc contul pe post de "cont în așteptare" în eventualitatea unei investiții simplificând prin transfer și cu securitate de operare este ok,dar celorlalți clienți li se poate reproșa: "așa vă trebuie dacâ nu ați învâțat sâ jonglați la bursâ cu speculații valutare!"
Și depunătorul plătește în primul an 5 roni/lună comision de întreținere cont.
 Fără studii financiare pe raționament simplu estimează : 3%la 10 mii,rezultă dobanda de 300 roni minus comision 12x5=60;deci 240 roni râmîn,însă banca percepe impozitul obligatoriu pe venit dar cum?impozit pe venitul rezultat din dobânzi neștiind sursa de obținere bani depuși evitând dubla impozitare.La 300 roni taxează 30 roni impozit trimis la buget.Și la final se alege cu 210 roni sau 2,1%dobânda și nu este exclus sâ fie taxat cu încă 3 lei sau 5lei pentru servicii de operare la ghișeu cu scâdere din total în caz de retragere la termen.
În caz de capitalizare și prelungire contract pentru încă un an apare frumusețea de clauză contractualâ prin care "Rata de dobanda aplicata depozitului prelungit va fi cea practicata de bancă, pentru acest tip de depozit, în ziua prelungirii."
Și deponentul cu 10210roni si 1,75% dobândâ pentru anul urmâtor-bonus generos= fără comision-adaugă la finele perioadei 178,67-17,67 =161 roni.
Dacă ar fi schimbat clientul nostru în dolari sau euro,sau altă valută,și din cont curent ar fi schimbat la automat serviciu gratuit ( la caseria băncii te taxează de 3/5 euro comision operare, de exemplu) sau fără a depune operează cu bani cash de exemplu cumpără de 10000 roni la 4,8 dolaru si obtine 2083 $ apoi la momentul favorabil schimbă la 4,87 roni ,obtine 10145 etc prin mobile poate obtine cursuri superioare și trage dobânzi net superioare celor din bănci care de-ți împrumută ceva bani,te usucă și de zile și de fonduri.
Pentru unii, rubedenii ,colaboratori etc cresc subit in unele zile+mai pleacâ oamenii la masa de prânz și închid oficiile,pentru muritorii de rând,și îsi trag dobănzi din dobânzi ș.a.m.d, iar pentru alții se diminuează după capital și interesul zilei.
Cu atătea falimente cum să apeleze clienții persoane fizice la băncile care sar cu oferte de: fârâ comisioane și cu ratâ fixâ si prelungireacontractului fără capitalizare dobănzi?????????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!

BNR-ul (Banca Nationala a României) ar fi singura bancâ acreditatâ cu coeficient maxim de încredere,în a menține sistemul de avantaj reciproc și echitabil,atât pentru firme cât și pentru persoane fizice,dacâ ar înființa oficii bancare pentru persoane fizice,așa cum au toate statele avansate ale lumii.Ar rula fonduri provenite de la bugetul de stat,alocate persoanelor fizice cum ar fi pensii,alocatii,ajutoare financiare,asigurâri sociale etc si ar asigura și locuri de munca unei parti de absolventi din domeniu financiar etc Colaboratorii cu BNR,au capital mixt  Ca o părere personală-    puiutzu softistu națiunii,poate să le confecționeze bancherilor o siglă potrivită ,simbolistică  cu jongleri, sau alba-neagra cu monezi de aceleași dimensiuni dar cu cifre diferite-tip hocus-porcus impozitatus,dobåndas micshoratus.

 Așa se explică creșterea vănzării seifurilor amazoniene.

https://www.google.com/search?q=seifuri+bancare&newwindow=1&safe=active&sxsrf=ALeKk03WLPNdy12F-pfdfWP8duSjm8rf6Q:1620200983992&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwjE7PWAh7LwAhUwyoUKHZ8MAA4Q_AUoAXoECAEQAw&biw=1517&bih=730


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu