21 dec. 2020

Surplusuri de excedent

Sfăntul Petru:-Doamne,s-a înmulțit lumea,
trebuie să le dau minte și nu ajunge!
Dumnezeu:-La restul dă-le diplome. 

Și pe pămănt era odată o corelație între cerere 
și ofertă ,o statistică de necesar forță de muncă și școlarizare.La școlile de toate nivelele ale statului prin Romănia, învățămăntul fiind gratuit,cu număr de locuri limitat de prognoze. 8-10clase la școlile generale,fără examene,la speciale și învățămănt de nivel mediu și superior,cu o concurență acerbă admiterea doar pe bază de examene era și este incă posibil.
Invazia de școli particulare contracost, asigură un sistem de surse de venit pe piața
muncii pentru cadrele didactice și culturalizarea și educarea maselor.60%dintre absolvenții lor avînd doar diplome, 20% constituind excedent-restul folosind glagoria din bidoane-cum ar zice DP in "Starea nației"-in propriile afaceri atăt in țară căt și peste hotare-și pentru că "le bobinează pricepătoarea" cum spuneam noi altădată.
Media este invadată de reproșuri privind incompetența multora in diverse domenii
de activitate in structurile și oficiile care au mai rămas ca aparținănd statului.
Din existențialisme,ne confruntăm cu postmodernismul slogan:
"OMUL NEPOTRIVIT LA LOCUL POTRIVIT"
De ce vă plăngeți stimabililor de nenorocirile și dezastrele sociale și de sănătate,dacă măcelarii au ajuns chirurgi iar inginerii pe domenii vănd castraveți in aprozare!?Din rețete invățănd unii farmaciști nu au nevoie de medici decăt pentru semnat formulare de evidențe,mare parte dintre ei avănd și o specializare in domeniul medical -ar profesa ei in dispensare,spitale, ambulatorii sau ansambluri rezidențiale de locuințe medicale-casele viitorului apropiat-de ar fi locuri și pentru ei inclusiv și personalul administrativ din diverse domenii.
Crash dump ecologic se constată in toate domeniile  proprietăților-Eminescu fiind băiet păduri cutreiera-perpetuum mobile al naturii schimbănd relieful,in contemporaneitate de ar mai fi trăit, cămpii ar cutreiera,mai ales in media unde
se bat cămpii.

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu